1. Keresztény hit – alapvetően katolikus alapítású, de összességében olyan keresztény közösség vagyunk, ahol a többi felekezetből is aktív és mélyen hívő tagjaink vannak. Hisszük, hogy kölcsönösen tudunk egymástól tanulni. Fontosnak érezzük, hogy mind egyénileg, mind csoportosan meg tudjuk élni a hitünket, és a saját életünk példájával törekedjünk evangelizálni. 

2. Őszinteség –  a bizalom alapja. Minden kisebb csoportunkban a nyíltságot, őszinteséget követjük. Ha kommunikációban van hiba, igyekszünk mielőbb orvosolni – különös tekintettel a mélyebb lelkiségű csoportokban, eseményeken (anyakör, férfikör, imakör, lelki gyakorlat). Amint ez sérül, közvetlenül a vezető értesítendő, és közös megbeszélést igényel.

3. Támasz – az Úr tenyerén. Hisszük, hogy amennyire csodálatosan, évekre visszamenőleg előkészítette az Úr a KACS megszületését, úgy az sem véletlen, ha valaki ránk talál. Nem mind tartunk ugyanott a hitéletünkben, van mélyen hívő és kereső tagunk is, viszont egy közös: ha baj van, a közösség összezár és hálóként megtart, legyen az betegség, Istentől való eltávolodás vagy akár egy nehezebb élethelyzet.

4. Elfogadás – mindegy, hogy cumisüveg vagy anyatej, babakocsi vagy hordozó, benzin vagy diesel, vidéki vagy városi, kötött vagy kötetlen ima, kereső vagy mély hitéltű: mind Isten gyermekei vagyunk, és a KACS különösen figyel arra, hogy minden keresztény család építkezhessen rá.

5. Lehetetlen nincs – együtt mindenre képesek vagyunk az Úrban. Amikor bármelyik család megfárad és nem látja a felhő mögött a napfényt, a KACS segít újra reményt találni.

6. Élet – a KACS segít az evangelizációban, így rendszeresen szervez olyan alkalmakat, melyek a világi közösségnek is nyitottak (pl.adventi koszorú készítése, Márton-napi lámpás készítése, tojásfestés), teszi ezt azzal a céllal, hogy egyrészt a katolikus közösség nyisson a keresők felé, másrészt hogy kicsit felpezsdítse az egyhézközségek életét. Alapvetően van egy ajánlott programtervezet, amit minden közösség követ, de egyéni ötletek alapján már volt példa elsősegély-oktatás megszervezésére is templom falain belül.

7. Kötelék – Mint az alapköveink is mutatják, a legfontosabb, hogy egymást erősítve a családok között kötelék alakuljon ki kötetlen formában. Pont az a KACS varázsa, hogy semmi sem kötelező, viszont egy kis idő elteltével a „jó ide tartozni” érzés mindenkiben kialakul. Lehet, hogy valaki csak takarítani segít időnként, valaki csak az anyakörben vesz részt, valaki rendszeresen imádkozik az imakörrel, de egy biztos: összetartozunk, együtt vagyunk, és a sok kis KACS-közösség a jövőben egy hatalmas hálóként tud működni, ha az Úr is ezt akarja.